dedicatòries

AQUAREL·LA DE JOAN ALFONSO GARGALLO

Ha sigut molt emotiu i gratificant fer el retrat d’en Jordi, pintat amb aquarel.la, doncs així he tingut l’oportunitat de veure’l, recordar-lo i reviure moments d’aquests deu anys que ens vam conèixer, això m’ha donat moments d’alegria, tot recordant l’entrada de la colla de Sant Medir, La Monumental, al Centre Artesà Tradicionàrius i , a partir d’això gaudir de les vespres i la taverna, cantar i conèixer el món de la música folk i saber de la gran tasca feta en aquest àmbit que l’ha dut a rebre merescuts guardons institucionals, sense oblidar la seva implicació i suport al moviment catalanista.

I tot acaba amb la tristor del cor de saber que ja no ens podrem trobar.

Joan Alfonso Gargallo

Salutacions companys, amics i seguidors!
Com a integrants del grup de música tradicional “El Pont d'Arcalís”, ens dirigim a tots vosaltres, així com als mitjans de comunicació que ho considerin oportú, per comunicar-vos les decisions que hem pres, a conseqüència de la malaurada i sobtada desaparició del nostre estimat Jordi Fàbregas. No és aquí el moment ni el lloc adients per lloar les innumerables qualitats d'en Jordi, ni les valuoses implicacions que teníem amb ell.
Així doncs, passem a concretar les esmentades conclusions:• Donem per finalitzada l'etapa musical del grup “El Pont d'Arcalís”, donat l'innegable lideratge d'en Jordi Fàbregas, i la certesa de què sense ell no tindria cap sentit continuar-la.
• El llegat de repertori i tarannà artístic d'aquest grup referent de la música tradicional, mirarem que tingui continuïtat en una altra formació “La Viu-viu”, en la qual ja hi són integrats alguns del membres del “Pont”. Aquesta formació passarà de dos a quatre integrants que seran: la Cati Plana i l'Eduard casals (actuals membres), en Marc Figuerola (col·laborador habitual) i en Jordimaria Macaya (membre del “Pont”).
• Els darrers treballs d'en Jordi Fàbregas al “El Pont d'Arcalís”, a manera d'homenatge, han estat recollits, treballats i finalment enregistrats per Cati Plana (acordió diatònic, cors i culleres de fusta), Eduard Casals (gralla, clarinet, cors i ampolla d’anís), Jordimaria Macaya (veu, tarota, viola i txapo) i Marc Figuerola (guitarra clàssica). Aquests temes representen per una altra banda, algunes de les inquietuds més rellevants d'en Jordi: “Fonsu”, ”Balladetes de Sallent” i “Corrandes de Sant Julià de Cerdanyola”.
• En aquest darrer tema, les “Corrandes de Sant Julià de Cerdanyola" hem comptat amb la col·laboració dels cantants que en moltes ocasions havien compartit escenari amb en Jordi. Des d'aquí la nostra gratitud i reconeixement per a aquesta desinteressada i emotiva participació. Han estat en aquest enregistrament, les veus i els textos versificats delsnostres amics: Toni Torregrossa, Chacho Marchelli, Arturo Gaya, Artur Blasco i Jaume Arnella.
• A les “Balladetes de Sallent” han col·laborat Pol Fàbregas i Roger Andorrà.
• Al tema “Fonsu” han col·laborat, tot cantant: Arturo Gaya i Toni Torregrossa. Els tres temes han estat produïts, gravats, mesclats i masteritzats a BITSTUDI de Barcelona per Xavier Batllés, el març de 2021, excepte les veus d’en Vincenzo i d’en Toni, enregistrades als seus propis estudis del Piemont i València respectivament.
Finalment dir, que estem agraïdíssims per totes les mostres d'estimació i suport, que aquesta mala notícia ha provocat. Ens diu molt de l'amor i reconeixement que hi ha envers al Jordi Fàbregas. Per una altra banda, acabar agraint també l'ajuda i recolzament dels antics membres i col·laboradors del “Pont”: Artur Blasco (fundador del grup l’any 1991 i autor de l’obra “A peu pels camins del cançoner”) Tito Peláez, Jordi Rotés, i tants altres que seria molt llarg enumerar.
Salut!
Cati Plana Eduard Casals Jordimaria Macaya