Poetes sota la lluna

La poesia homenatja Jordi Fàbregas, un dels seus millors divulgadors

La sisena edició del festival Poetes sota la lluna, que es va fer el passat 27 d'agost a can Vallerià, casa natal del poeta Valerià Pujol a Premià de Dalt (el Maresme), va retre homenatge a la personalitat artística i humana d'en Jordi Fàbregas.

Després d'escoltar Esteve Miralles i Miquel Desclot (guanyador del darrer premi Carles Riba), el festival va estrenar l'espectacle de petit format i de producció pròpia 'Fantasies d'un vespre d'estiu', dirigit pel clarinetista Toni Oró amb Jordi Vidal (veu), Ferran Martínez (piano) i Rafel Sala (guitarra i mandolina).

A través d'una narració que lligava la màgia de la paraula dita i la màgia de les nits estiuenques, l'espectacle va incloure poemes d'en Miquel Desclot que va musicar en Jordi Fàbregas. L'espectacle es va cloure amb la interpretació d'El faroner del Cap de Creus i El campaner de Taüll, autèntic himne dels Països Catalans. Aquest tema, aparegut al disc Perquè no s'apagui l'aire (1978) és un dels més populars del Grup Coses, que van format Ton Rulló, Miquel Estrada i el mateix Fàbregas i que va ser un dels pioners del folk-rock català als anys 70.


Fotografies: Carlos Sánchez